Inreda ett syskonrum

Eftersom vi bor ganska litet så har Melvin och Nova fått dela rum, och det har blivit så att jag bredspacklade väggarna och målade dom ljusblåa och så hittade Katta en fin vit/blå sjörövarkarta som tapet. Det har fungerat i lite över ett år nu, men Nova har mer och mer börjat säga att hon vill ha ett eget rum, ett rosa som Isabelle.

_L6B4782

Vi kan ju inte trolla fram ett extra rum, men eftersom dom sover i en våningssäng så pratade vi igår om att bara tapetsera halva den blåa väggen så Nova får välja sig en egen tapet till hennes hörna. Igår när vi var i Uddevalla för att köpa ståbräda till nya vagnen så gick vi in på bauhaus och lät Nova kolla om hon hittade någon tapet hon vill ha. Hon hittade direkt en favorit, en rosa tapet med Mimmi på så den köpte vi.

Tapetsera

Igår kom vi hem så sent så det var bara för barnen att hoppa i säng direkt vi kommit hem så tapetseringen fick vänta tills idag.
Imorse gick jag, Nova och Freja upp vid 8 snåret och lät Katta sova till 9.30.
När Katta hade fått ätit frukost och fått väckt Alexia, gett henne mat och nya kläder så var det dags för Freja och lite bus med barnen så hade klockan hunnit bli 11 och det var dags för Feja att vila. Hon brukar vila runt 10, men eftersom hon sov så länge idag så fick vi vänta lite längre. Vi vill dock inte vänta för länge för sover hon runt 13 tiden så somnar hon inte på kvällen.

När jag hade fixat henne i säng så var det bara att gå ut och ta fram målarlådan och sätta igång med tapetseringen. Nova sprang fram och tillbaka och kollade läget efter varje våd jag fått upp. Ju fler vådor som kom upp på väggen ju större blev hennes leende. När allt var färdigt och sängen nybäddad och tillbaka på plats så sken hon som en sol! Hon hade nu fått sin egen myshörna i hennes och Melvin blåa rum.

Jag och Katta är också supernöjda med hur resultatet blev. Så enkelt att få ett ”nytt” rum, och så simpelt att få det lite tjejigt i det annars grabbiga rummet. Ett hett tips till alla ni andra föräldrar där ute som har en kille och tjej som delar rum.

Inreda syskonrum

_L6B4788
Vimplar / flaggor

För länge sedan köpte Katta vimplar som hon hade tänkt att hänga upp i Novas säng, men det var då Freja var inne i en fas i livet där hon inte kunde låta något vara, utan hon skulle rycka, dra och slita i allt hon kunde komma åt så vi insåg ganska snabbt att dom inte skulle få sitta kvar så dom åkte ner i en låda.

När jag var klar med tapetseringen och Katta hade bäddat rent i sängarna så tyckte vi att det ändå var något som saknades så Katta kom på att hon hade vimplarna liggandes någonstans så vi började leta efter dom utan att hitta något så vi tänkte att dom kommer väl fram någongång. När vi lite senare skulle gå och köpa ett brödpaket på Coop och få inviga vagnen med nya ståbrädan så skulle hon ta fram en mössa till Alexia för det är så förbenat kallt ute så hittade hon vimplarna!

Väl tillbaka från Coop så hann vi inte mer än slänga av oss jackorna och skorna här hemma innan vi sprang upp med häftpistor och vimplar i högsta hugg för att piffa till det ytterligare för Nova.
Hon blev ännu gladare nu när dom kommit på plats!

Undra nu vad Melvin säger när han kommer hem från farmor och farfar i Dalarna imorgon, han lär ju bli snopen när Nova fått så fint hos henne. Vi har dock lite planer för att piffa till allt ytterligare, och då även för Melvin så han får glatt klara sig tills det blir dags för vidare renovering här 🙂

Inreda ett syskonrum _L6B4806