Twistshake

Hur jag hittade twistshake och mitt första intryck av hemsidan

En kväll tidigare i Juli efter det att hela familjen somnat så satt jag och googlade efter nappflaskor för att kolla om det har kommit något nytt på marknaden då jag senaste åren bara kört på MAM just för att dom fungerat så bra. Jag hamnade på Twistshake.com och möttes av ett bildspel där första bilden var på ett sött barn som ligger bredvid en nappflaska och med texten ”Nu har pappa mer tid för mig!”. När jag läste det så var jag ganska snabb med att känna en lätt irritation och var på väg att stänga ner sidan när den växlade till nästa bild. Bilden visade nappflaskan i olika färger och storlekar på någon form av gammalt trä, skulle gissa på ett bord och med en härlig blå himmel och sol i bakgrunden, och på bilden fanns det även små behållare i olika färger fyllda med frukt som gjorde mig väldigt nyfiken trots den lite smått störande texten på första sidan. Jag menar, om nu en pappa inte skulle ha tid för sitt barn så beror det garanterat inte på vilken / vilka nappflaskor som finns i hemmet, utan på något helt annat som jag antagligen skulle kunna fylla flera sidor med angående mina tankar. Jag kollade runt på hemsidan lite och det jag läste gjorde mig väldigt intresserad av att testa denna flaska.

Leverans

Jag beställde en nappflaska tillsammans med 4st förvaringsburkar i Måndags runt lunchtid, och när jag skulle hämta posten i förrgår (Tisdag) så låg där ett paket från Twistshake med mina grejer. Jag har varit i kontakt med dom för att fråga gällande leveranstiden och alla beställningar som läggs före 17.00 går iväg samma dag, vilket enligt mig är ett stort plus då posten för det mesta gör ett bra jobb och håller leveranstiden till dagen efter beställningen. Så är nog inte fallet om man bor i dom nordligaste delarna av Sverige då det alltid brukar ta en dag extra dit. Men hur som helst så är det snabb och välpaketerad leverans.

Vad får man med en flaska?

Här kommer några bilder från unboxingen av vår Twistshake 330ml LILA

_L6B3567

_L6B3568

_L6B3569

 

Här visas vilka rekommendationer Twistshake har gällande storleken på deras nappar

_L6B3570

 

_L6B3571

I förpackningen

Twistshake recension

_L6B3573

Man får med följande saker i förpackningen:

 • 1x 330ml flaska
 • 1x Anti-kolik Dinapp
 • 1x lock för nappen
 • 1x mixernät
 • 1x Pulverbehållare med lock (Förvaringsburk) 100ml

Jag passade på att köpa 4 st extra förvaringsburkar (dom säljs i 2-pack). 2 st lila och 2 st orangea. Det är riktigt smidigt att man kan fästa så många man vill under varandra för att lättare hålla koll på dom när man är ute på vift. Tror dock inte att jag kommer sätta ihop mer än 2-3 st åt gången då dom ska få plats i sköterskan, men det återstår att se.

_L6B3576

På denna bild sitter det 5st kopplade till varandra

Man får olika storlek på Anti-koli Dinapp beroende på storleken man beställer på flaskan.

 • 180ml – 0+ månader napp
 • 260ml – M 2+ månder napp
 • 330ml – L 4+ månder napp

Första intryck

När vi i förrgår (Tisdag) fick flaskan så medföljde som jag precis skrev en 4+ månader napp med, men den hade som jag misstänkte alldeles för stort hål för att Alexia skulle kunna dricka sin ersättning. Dels är hon van vid MAM´s plattare nappar och sen har hon minsta hålet idag som gör att hon får suga endel för att det ska komma något, och L 4m + nappen rann ersättningen i en snabb stråle ut ur. Jag tänker dock inte ge mig, Alexia ska vänja sig med denna napp för flaskan är helt fantastisk, så jag tog och la en beställning på 4st M 2+ månader nappar i förrgår eftermiddag, och när jag ändå gjorde det så köpte jag en till flaska för jag tycker den känns vansinnigt bra.

Design

Flaskans design är enligt mig den snyggaste av dom flaskor vi haft. Twistshake är dessutom smalare än MAM´s flaskor som vi använder idag, vilket är bra för det blir lättare för henne att hålla flaskan själv när hon blir lite större. Idag håller hon visserligen flaskan själv ibland när hon ligger i babysittern och äter så det lär ju underlätta endel redan nu. Twistshake är smalare nedtill och blir en aning bredare ju längre upp på flaskan man kommer vilket är ganska logiskt då barnen oftast vill hålla längst ner på flaskorna, iallafall mina. Och som ni ser så är Mam tjockare nedtill och längst upp där den är som smalast är den ungefär lika bra som Twistshake är på sitt bredaste ställe.

_L6B3590

Tydligare siffror

Siffrorna för milliliter måttet är bra mycket tydligare på Twistshake flaskorna än vad dom är på MAM´s flaskor. Speciellt på MAM´s anti kolik flaskor som inte är helfärgade utan transparenta med massa krumelurer och mönster på flaskan. Det har hänt flera gånger när man har glömt att göra ersättningarna för natten innan man lägger sig och kommer upp trött som tusan mitt i natten och ska tappa upp vatten i flaskan och man får göra om flera gånger för man ser så galet. Det är jag 100% säker på att det inte kommer hända med Twistshake då det är ren, stor och tydlig text för milliliter måttet. Twistshake visar som många andra märken på marknaden idag både mått i ml och Oz.

_L6B3587Twistshake 330ml – Mam Anti-kolik 260ml – Mam 330ml

Förvaringsburkarna

Detta var något som gjorde mig intresserad som bara den av Twistshake. Förvaringsburkarna som man kan använda till så mycket, men dom är nog från början tänkta till att fylla med ersättning / välling så man har färdiga doser med sig när man är iväg någonstans. Jag har mätt upp och fått plats med 10 st skopor med Alexias ersättningspulver i en burk. Idag blandar vi 150ml vatten och 5 skopor ersättning till Alexia per måltid, och detta gör det väldigt smidigt att fylla i 5 skopor i var behållare, och som vanligt vatten i termosar, en för varmt och en för kallt vatten. Tidigare har vi haft en stor, ful och klumpig plast burk med ersättning och en skopa i men nu kan jag göra färdiga doseringar innan vi åker iväg, så slipper man stå och ösa och ha sig när man är iväg på något.
Nu när vi åker till Borås djurpark så tänkte vi köpa färdiga ersättningar att ha med för att det är smidigare och slippa stå och måtta när man är på språng, men nu när jag köpt dess så tror jag faktiskt att jag struntar i dom dyra, färdiga ersättningarna och bara måttar upp i burkarna innan vi sticker dit, det kan man göra innan man går från stugan varje morgon.

En annan sak att använda dom till som jag sett är att skära upp frukt i små bitar och ha med, det fungerar ju till Freja just nu, men till dom större barnen så måste man nog dessvärre släpa stora och fula och otympliga burkar. Kan ju lägga ett önskemål till Twistshake om att tillverka doseringsburkar i större format så man även kan ha med sig frukt och fika i större format, men ändå kunna bygga dom uppe på varandra. Det hade varit guld värt och jag hade köpt det direkt, om dom lanserade något sådant. Inför resan till Borås djurpark idag så har Katta precis skalat äpplen och skurit upp i stavar, och 3st av burkarna rymde 2 mellanstora äpplen.

_L6B3594

_L6B3595

Mixernät

Detta var en annan sak som verkligen gjorde att jag fastnade för dessa flaskor. Då vi alltid värmer vattnet till lagom temp i micron för att sedan hälla i pulver och skaka om så har det en tendens att alltid bli några små klumpar i flaskan som sedan fastnar i nappen och Alexia börjar gråta för det blir stop i flödet. Twistshake har varit så smara så dom har gjort ett mixernät som är till för att fånga upp eventuella klumpar innan de når nappen.

Man börjar med att tappa upp vatten i flaskan och sedan värma den i micron. Därefter häller man i pulvret och sätter sedan dit nätet innan man skruvar på nappen. När man sedan skakar så blandas allt precis som vanligt och om det blir några klumpar så fastnar dom i nätet, och eftersom nätet har så många hål så blir det inget stop i luftflödet utan barnet kan äta som vanligt och klumpen kommer att lösas upp av ersättningen som rinner mot den under matningen. Helt suveränt!

_L6B3604

Höjden

Något att tänka på är att eftersom dessa flaskor är smalare, men ändå rymmer samma volym som andra flaskor på marknaden så måste dom bli högre. Detta var inget jag tänkte på förens jag öppnade förpackningen och kände då att shit, denna kommer ju inte få plats i micron. (Vi köpte ny micro för någon månad sedan och när vi gjorde det så hade jag måttet med på MAM´s 330ml flaskor. Jag hittade då en micro som passade oss i smaken och som faktiskt rymde denna flaska, för väldigt många var för små för att få plats med en MAM flaska på höjden.

Denna går med bara någon millimeters marginal in i micron om man lutar flaskan när man stoppar in den. Väl inne när man rätat upp den igen så är det väldigt lite marginaö innan den tar i taket, men som tur var så fungerar detta för oss och våran micro. Men detta är något som ni bör kolla innan ni beställer dessa flaskor.

Mått på flaskor på höjden:

 • Mam Anti-Kolik 260ml –  130 mm
 • Mam Baby 330ml            – 148 mm
 • Twistshake 330ml           – 172 mm

Observera att dessa mått är utan napp då vi enbart värmer ersättning utan napp på flaskan.

Användning

Igår kom som väntat Napparna i storlek M som jag beställde i förrgår, samt den Rosa 330ml flaskan. Men även dessa Medium 2+ månder var alldeles för stora för att Alexia ska kunna dricka ersättning. De rinner så snabbt ur dom så hon bara sätter i halsen och inte vill äta mer, så jag för göra ännu en beställning och denna gången köpa det jag tänkte från första början, den minsta nappen 0+ månader då hon idag använder MAM´s minsta napp.
Nåväl, nu har jag nappar till det är dags att börja med välling.

_L6B3592

Jag testade dock att medvetet blanda ersättningen dåligt för att framkalla klumpar och se om det verkligen hjälper med mixernätet och visst gör det de! Alla klumpar fastnade i nätet och löstes upp vartefter ersättningen blev uppdrucken. (Nej, jag lät inte Alexia dricka utan jag höll flaskan upp och ner med största nappen och lät det rinna på och inga klumpar kom fram till nappen och stoppade flödet.

Freja 2 år fick syn på dessa nappflaskor när jag höll på att laga mat och diskade flaskorna och hon blev väldigt nyfiken och tyckte dom var jätte fina, och skulle absolut ha en till sin vattenflaska. Inga problem tänkte jag och fyllde med spänning flaskan med vatten och gav henne och det första jag reagerade på var att hon tog den med en hand och gick iväg, vilket hon inte gör med någon av alla andra flaskor vi köpt, vattenflaskor som nappflaskor håller hon alltid med två händer när hon dricker och går runt med, men inte dessa. När hon gått runt med den och druckit upp hälften tänkte jag att jag skulle ta den så hon inte skulle dricka sig mätt på vatten innan middagen var färdig, men det gick inte då hon blev fly förbannad för det var minsann hennes flaska.

Jag kan inget annat än att rekommendera Twistshake till er då jag tycker det är en fantastisk flaska på alla sätt och vis. Allt som man köper från Twistshake går att maskindiska vilket nästan är ett krav från mig när det kommer till nappflaskor, men det går väl antagligen att diska alla andra märken i maskinen också skulle jag tro.

Nu när jag sitter och skriver denna recension som jag har skrivit på under gårdagen i etapper, då tiden har funnits så har jag precis hittat länk där BlondinBella hyllar flaskan.

Storlekar och färger

Det går som sagt att köpa denna flaska i 3 olika storlekar och 6 färger. Det finns även behållare att köpa i alla färger så man kan blanda och mixa hur man än känner för, och det kan bli snygga färgkombinationer. Jag kommer att visa lite olika kombinationer längre fram på bloggen vart efter jag fått köpt på mig lite fler flaskor vilket jag kommer att göra. Nappar finns även det i 4 olika storlekar.

Storlekar på flaska

 • 180 ml
 • 260 ml
 • 330 ml

Färger

 • Blå
 • Lila
 • Rosa
 • Grön
 • Orange
 • Vit

Nappar

 • Small – 0+ månader
 • Medium – 2+ månader
 • Large – 4+ månader
 • Plus – 6+ månader

Twistshake

www.twistshake.com